Jesper Glerup husker stadig en aften, hvor han inviterede genboerne med små børn ind i sit hjem i Risbjergkvarteret.
Hans egne børn var blevet så store, at de to familier ikke havde dét der umiddelbare fællesskab, der kan opstå, når man har børn på samme alder.
– Så var der jo ikke andet at gøre, end at invitere dem over til fredagsbar en eftermiddag kl. 16. Det ender med, at der kommer to guitarer frem, og vi sidder og synger og spiller klokken 2 om natten.
– Det er sådan noget, Risbjergkvarteret kan. Det er en voldsomt homogen gruppe af mennesker, hvor det er sindssygt lokalt, men uden at det bliver klaustrofobisk eller træls, fordi alle har kendt hinanden fra barnsben af og ikke længere ser nuancerne, lyder det.
Risbjergkvarteret er som at have Jylland i København
Det kan være svært at stoppe Jesper igen, når man først har spurgt ind til det, der nærmest er kærlighed til Risbjergkvarteret.
– Under corona sad folk flere steder i havestole og skålede med hinanden på vejen. Vores dreng møder altid nogen på vej hjem fra skole, som han kender, og ungernes hytteture ender tit med vin og voksenhygge. Det er bare 100 procent optimale rammer for en børnefamilie, siger han.
Jesper Glerup lever af at sælge husene i sit eget kvarter og andre steder i Hvidovre gennem sin forretning, Estate Hvidovre.
Men det føles næsten som en hobby, når man er så glad for at bo i Risbjergkvarteret, at man ligefrem har skrevet en hyldestsang til det over melodien til Mandalay.
– Risbjergkvarteret er som at have Jylland i København. Det er svært at give en større kompliment, lyder det fra Jesper Glerup.
Har arbejdet som ejendomsmægler siden barndommen
Hvis du skulle være i tvivl, er Jesper vokset op i Jylland. Mere præcist i den nordjyske by Farsø med godt 3.000 indbyggere.
Hans far var ejendomsmægler med kontor hjemme i stuen.
Lille Jesper tog telefonen, når den ringede. Da han startede i gymnasiet, var han allerede i gang med at lave fremvisninger for sin far.
I dag har 46-årige Jesper sin egen butik på Hvidovrevej, hvor han hver dag sælger den by, han er så glad for.
Hvidovre mangler steder, der holder folk i kommunen
Jesper Glerup savner dog også noget i Hvidovre, især når det kommer til muligheder for at hænge ud med andre.
– Jeg synes, der er for få steder, hvor man holder skattekronerne inden for kommunen, især når det kommer til kultur og spisesteder. Det er blevet meget bedre det seneste halvandet år, men der mangler stadig mere, mener han.
Jesper drømmer om et endnu bedre Hvidovre
Jesper synes, at Hvidovre mangler et rigtigt centrum. Ikke et centrum som i Rødovre omkring et stort center, men et hyggeligt samlingssted, der minder om en gågade.
– I forhold til bymidte er Hvidovre lige nu en omegnskommune af værste skuffe, fordi den er strakt ud langs grænsen til København.
– Jeg håber ved Gud, at de aldrig bygger ud på et center i stedet for at lave en charmerende bymidte. Se på Valby og de butikker, de har trukket til, siger han og nævner en række sushi-restauranter som eksempler.
Håber inderligt på succes for kvalitetsbutikker
Ejendomsmægleren krydser fingre på både egne og interesserede tilflytteres vegne for, at steder som Rebæk Brasserie & Bar og R-Bakery kan få det til at løbe rundt, især nu da Restaurant Gaarden lukker.
Hvidovre har brug for mere end cafémad og takeaway, lyder det.
– Jeg har mødt folk, der siger, at det er dyrt, men sådan nogle steder kommer man jo ikke for at få en billig pizza. Man skal have en oplevelse. Jeg håber så inderligt på, at de får succes, lyder det.
Livet – og arbejdet – skal være en oplevelse
Det er i det hele taget vigtigt for Jesper Glerup, at livet er en oplevelse.
Filosofien gælder også på arbejde. Det skal være sjovt, samtidig med at man gør sit absolut bedste for at levere et godt produkt hver eneste gang.
Mentaliteten har han fået ind med den jyske modermælk og ved at opleve sin far drive forretning. Man skal opføre sig ordentligt over for alle, også konkurrenter, for ”man skider ikke, hvor man spiser”.
Og så skal man elske, hvad man laver.
– Jeg sidder hver dag og kan ikke forstå, at alle ikke bliver ejendomsmæglere, konstaterer Jesper.
Jesper Glerup er 46 år.
Han har spillet håndbold, siden han var tre år gammel og i 1. division, da bølgerne gik højest. Er i dag træner i Hvidovre IF Håndbold, hvor han også sidder i sponsorudvalget.
Han har fire børn, hvoraf de tre har gået på Risbjergskolen. Han er gift med Jeanette og bor selv i Risbjergkvarteret.
Jesper forsøgte faktisk at undgå sin skæbne som ejendomsmægler.
Han valgte gymnasiet i stedet for handelsskole, som ellers havde været den oplagte vej for en ejendomsmægler.
Han blev uddannet skiguide i Frankrig, inden den stod på fabriksarbejde for at tjene op til ophold på Oure Idrætshøjskole for at dyrke den store passion, håndbold.
Jyden flyttede til København, hvor han i to år passede en multihandikappet mand, mens han troede, han skulle være fysioterapeut. Han begyndte i stedet at læse markedsføringsøkonomi ud fra en interesse for jura og økonomi.
Først som 28-årig affandt Jesper sig med sin skæbne og blev ejendomsmægler.
Rundfarten i livet har givet ham en masse erfaringer, som andre ejendomsmæglere næppe har ved at gå den slagne vej fra folkeskole til handelsskole og direkte ud i en mæglerkæde, mener han selv.
Jesper har tidligere solgt huse i Valby og Sydhavn.
I 2015 slog han sig ned i Hvidovre, hvor han startede Estate, der i dag har tre ansatte ud over Jesper selv: Josefine, Rikke og Anton.
Estate Hvidovre sælger årligt cirka 60 huse i Hvidovre, en stor del af dem i Risbjergkvarteret.
Vigtigt at skabe netværk og personlige kontakter
Ejendomsmægleren er vild med at skabe netværk, om det så er for at stable en stor fest på benene for alle i Risbjergkvarteret – som han faktisk har planer om.
Eller at være del af det lokale far-fodboldhold, Risbjerg Allstars, der hver torsdag de seneste mange somre har spillet i Vigerslevparken.
(Hvis du har set dem spille og konstateret, at manden på fotoet i denne artikel da vist ikke har været med det seneste halve år, skyldes det ”en forhåbentlig midlertidig skade”.)
Jesper bruger den samme tilgang til at skabe gode netværk, når det handler om at få køber og sælger til at mødes på den bedste måde.
Den personlige kontakt er kernen. En køber skal forstå området, og sælger skal vide, at det er Jesper, der står for salget, når det er ham, de har lavet en aftale med. Ingen andre.
For Jesper Glerup er det alfa og omega, at både køber og sælger er tilfredse med oplevelsen at være kunder i hans butik. Det kræver, at man lytter i stedet at tale.
– Jeg hader selv sælgertyper. Du kan jo ikke overbevise folk om, at noget er godt. Du er nødt til at lytte til, hvad de siger, så du kan matche dem med noget, de gerne vil have. Det er svært at matche, hvis du selv er den, der snakker mest, siger han.
Tårnhøj kundetilfredshed – kun jyder trækker ned
Meget tyder på, at Jespers filosofi virker.
– Man er nået vidt, når en potentiel køber ringer for at sige, ”undskyld, vi har fundet et hus hos en anden”. Det behøver man jo ikke, men det kommer af, at jeg går så meget op i, at folk skal have en god oplevelse.
– Kun én kunde har ikke givet mig 10 stjerner på Boligsiden i løbet af et år. Jeg talte med dem, og det viste sig at være jyder, der sagde, at de principielt aldrig giver 10. De trækker mig så ned på 9,9, griner Jesper.
Bagsiden af medaljen: Her er Jespers irriterende egenskab
Inden det hele bliver alt for rosenrødt, hører det med til historien, at selv en succesrig ejendomsmægler har sine mindre gode sider. Især én kan være irriterende.
– Jeg er virkelig dårlig til at huske ansigter. Jeg har prøvet at være ude at vurdere et hus for nogen, som jeg så mødte til Åbent Hus om søndagen, hvor jeg gik hen og præsenterede mig for dem.
– Det er ikke ond vilje, og jeg bliver heldigvis ikke en dårligere ejendomsmægler af det, men det er kikset. Jeg elsker relationer mellem mennesker, så det er virkelig irriterende, at jeg ikke kan huske deres ansigter.
– Men jeg kan altid huske husene, skynder han sig at tilføje med et skævt smil.
Jesper støtter Risbjerg & Co. – en fest for alle
Du kan til gengæld sikkert huske Jespers fjæs, for du bliver mindet om det på billeder mange steder i Hvidovre. I håndboldhaller, på stadion, i Hvidovre Avis, på reklamer ved Netto på Hvidovrevej eller på en gavl ved Hvidovre Torv.
Nu skal du også vænne dig til at se det på Risbjerg & Co.
Estate Hvidovre har nemlig valgt at støtte Risbjerg & Co. i et helt år for at hjælpe det lokale initiativ med at komme ordentligt i omdrejninger.
– Jeg synes bare, hele konceptet er megafedt. Det kommer også til at binde folk sammen. Det er også et fællesskab, hvor man læser om det nære og lokale og tænker, at det er en fest, alle kan komme med til, ligesom jeg husker det fra Farsø.
– Det handler for mig om arrangementer, der bliver dyrket, og at der kommer lokal støtte til et rigt forretningsliv.
Stor medlemsrabat hos Estate Hvidovre via Risbjerg & Co.
Jesper nævner selv en serie om, at den populære butik Ismageriet måske slår sig ned i Hvidovre.
– Hvis ikke Risbjerg & Co. havde taget historien om Ismageriet op, ville ingen ane, at noget er på vej. Nu er der opstået et fællesskab om det, og alle har lyst til, at de skal komme. Den slags vil jeg gerne være med til at støtte, erklærer Jesper.
Aftalen mellem Jespers Estate Hvidovre og Risbjerg & Co. er lavet sådan, at Jesper giver eksklusiv rabat til medlemmer af Risbjerg & Co.
Som medlem sparer du hele 15.000 kroner på salæret, når du sælger dit hus gennem Estate Hvidovre.
Er du ikke medlem endnu? Klik på Bliv medlem.
Det er simpelt at bruge rabatten. Du henvender dig blot hos Estate Hvidovre, Hvidovrevej 160, og opgiver dit navn og medlemsnummer.
Derefter er det bare at forvente service i topklasse.
Og ellers må du sige til, for selv store håndboldspillere fra Jylland skræmmer ikke Risbjerg & Co. fra at tage sig godt af sine medlemmer…