Hvad er Risbjerg & Co.?

Risbjerg & Co. er et helt nyt medie med nyheder om Hvidovre – fra Hvidovre.

Risbjerg & Co. er sat i søen, fordi Hvidovre trænger til et onlinemedie, som med lokal indsigt går kritisk og konstruktivt til værks og bringer flere nuancer ind i journalistikken.

Målet er at lave lokaljournalistik, som du nok ser de færreste andre steder.

Journalistikken skal være af høj kvalitet. Det dækker blandt andet over flere kilder på historierne, herunder kilder, der kan se sagerne udefra og hæve gennemgangen af dem op på et niveau, der rækker ud over Hvidovre – eller omvendt gør, at landsnyheder kan trækkes ind i Hvidovre.

Omdrejningspunktet er dog nyheder om, hvad der sker i Hvidovre og hvorfor. Et særligt fokus ligger på, hvad historierne har af betydning for folk i Risbjergkvarteret.

Det valg er truffet af flere årsager. Men mest af alt, fordi Risbjerg & Co. er et énmandsmedie.

Som chefredaktør og journalist i én og samme person er det ikke realistisk, at jeg dækker alt i hele Hvidovre hele tiden. Jeg er nødt til at vælge. Da jeg selv bor i Risbjergkvarteret, lå valget lige for.

Du kan læse mere om, hvem jeg er under punktet nedenfor: Hvem står bag Risbjerg & Co.?

Risbjerg & Co. er dog mere end et nyhedsmedie.

Risbjerg & Co. skal være et samlingspunkt, hvor beboere kan diskutere historierne, komme med input til, hvad der bør skrives om – og i øvrigt hvordan Hvidovre kan blive et (endnu?) bedre sted at bo.

Mediet blev i juli 2024 tildelt startstøtte – som det eneste nye lokalmedie i Danmark – for at styrke demokratiet. 

Støtten kommer fra Innovationspuljen til danske medier, der er etableret af Folketinget.

Midler fra puljen bliver kun givet til medier, som Medienævnet vurderer kan blive økonomisk bæredygtige, og som har en “realistisk mulighed for at slå igennem på det danske nyhedsmarked”.

Risbjerg & Co. har sit navn af flere grunde:

  • Nyhederne på Risbjerg & Co. er relevante for  Risbjergkvarteret i Hvidovre. Det vil sige, at de enten kommer herfra eller har betydning for folk, der bor her. 
  • Det er langt fra det samme, som at Risbjerg & Co. kun handler om Risbjergkvarteret. Mange historier vil handle om, hvad der sker mere bredt i kommunen. Områderne er forbundet til hinanden, og alle må selvfølgelig læse med – derfor Co.
  • Onlinemediet har også sit Co. med i navnet, fordi historierne også opstår i et samspil mellem medie og brugere. I en særlig, lukket Facebook-gruppe kan alle medlemmer spille ind med ideer, feedback og opfordringer til historier, som Risbjerg & Co. skal kaste sig over. Risbjerg & Co. er også til stede på andre sociale medier, hvor vi kan være i kontakt med hinanden. Se mere under punktet nedenfor, ”Hvor finder jeg Risbjerg & Co.?”
  • Endelig skal Risbjerg & Co.’s historier generelt pege konstruktivt fremad. Et lokalsamfund bliver drevet fremad af at lære af sine fejl, men også af at diskutere de bedste løsninger og sætte fokus på, at borgere, foreninger, erhvervsliv og politikere alle har en vigtig rolle at spille.

Og så var navnet Hvidovre Avis i øvrigt allerede taget 😉

 

Det gør jeg.

Jeg hedder Thomas Hoffmann, er 49 år og har været nyhedsjournalist, siden jeg blev uddannet fra Roskilde Universitet (RUC) i 2003 efter et speciale om løsninger på problemer i dansk nyhedsjournalistik.

Siden har jeg været journalist i over 20 år på landsdækkende, regionale og lokale medier.

Jeg brænder for at lave god journalistik, der fortæller om verden ud fra solid research. Mit mål har altid været at gøre læseren klogere. Det betyder både at skrive om de vigtige historier i (lokal)samfundet og at skrive i så simpelt sprog, at alle kan læse med.

Jeg bor selv i Risbjergkvarteret med min kone og tre børn og synes, Hvidovre fortjener et nyt, hyperlokalt onlinemedie. Derfor sagde jeg i slutningen af 2023 min stilling på Videnskab.dk op for at starte Risbjerg & Co.

Jeg har tidligere været journalist på blandt andet Politiken, Frederikssund Avis og Fyens og Nordjyske stiftstidender.

Jeg var i 2006 med til at løbe gratisavisen Nyhedsavisen i gang. 

I 2008 var jeg med til at udvikle det helt nye koncept Videnskab.dk og definere, hvordan man skriver nyhedsjournalistik om især dansk forskning. 

I 2014 modtog jeg prisen European Science Writer of the Year. I 2022 blev mit arbejde nomineret til Folkets Journalistpris.

Interessen for videnskab, fakta og solide historier tager jeg med mig videre til Risbjerg & Co, der bliver tredje gang, hvor jeg er involveret i at starte et nyt medie op.

En stor erfaring fra Videnskab.dk er værdien af at lave journalistik i samspil med læserne. Skriv endelig til Risbjerg & Co. på tip@risbjergco.dk, hvis du har input.

Du kan også følge Risbjerg & Co. på Facebook, Instagram, X, LinkedIn og YouTube.

Som et eksperiment kan du også finde Risbjerg & Co. på TikTok.

Virker links ikke, så søg på Risbjergco på dit yndlings-sociale medie.

Risbjerg & Co.’s mål er at skrive artikler i en kvalitet, som du kunne læse i et landsdækkende dagblad eller hos de store netaviser.

Vi går bag om de politiske beslutninger, vi skriver om, hvad de store nyheder i landet betyder for Hvidovre, og vi taler med forskere og andre eksperter for at få det principielle med i historierne og sætte de lokale oplevelser ind i et større perspektiv.

Vigtigst af alt skriver vi om emner og historier, der ligger tæt på dit liv i Hvidovre, om det så er Risbjergkvarteret eller områderne omkring.

Derfor vil du selvfølgelig også kunne læse om sager, der er hyper-lokale, om det så er en ny butik, en sjov bod på en sidevej, et interessant menneske eller nyt fra det lokale fodboldhold.

Du vil kort sagt få læseværdige historier, som gør dig klogere. Både på Hvidovre, hvad der sker og ikke sker i byen – og på, hvordan Hvidovre hænger sammen med resten af Danmark.

Vi regner med at lave cirka to historier om ugen. Kvalitet tager tid, og der vil være meget at lave, især i begyndelsen. Der skal også være tid til både eftertanke og til ordentligt samspil med jer som medlemmer.

Læs mere under punktet Bliv medlem.

Det skal du af flere årsager:

  • Risbjerg & Co. leverer en anden type kvalitet i lokaljournalistikken, end du nok kender fra den typiske lokalavis. Nyhedsmediet er drevet af et lidenskabeligt ønske om at lave kvalitetsjournalistik, som er toprelevant for dig. Det betyder blandt andet, historierne på Risbjerg & Co. som hovedregel vil være solid journalistik i stedet for kopier af pressemeddelelser. Kun sådan bliver du klogere på din omverden.
  • Når du betaler for et medlemskab af Risbjerg & Co., får du mere end ’bare’ stærke nyheder og indsigter om dit lokalsamfund. Du får også adgang til rabatter hos Risbjerg & Co.’s udvalgte annoncører, som holder til lige omkring Risbjergkvarteret. Det vil sige, at du kan spare penge, når du sælger dit hus, når du går ud og spiser, eller når du handler i forskellige butikker.
  • Du får dine nyheder, selvom det regner, selvom postbuddet strejker, og uden at vandre ud til den dér postkasse, som mange sjældent får tjekket. De kommer lige til din mobil eller på din pc.
  • Mediet er det eneste, jeg bruger arbejdstid på. Kommer der ingen penge ind, tjener jeg intet, og mine stakkels børn må leve af skvalderkål fra haven. Det er klimavenligt, bevares. Men det er bedst at spise varieret…

Risbjerg & Co. findes selvfølgelig lige her på www.risbjergco.dk.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der fra september 2024 går ud to gange om ugen.

Du finder os også på Instagram, X, LinkedIn og YouTube.

Vi er desuden på Facebook hele to steder. Det skyldes, at der både er en Facebook-side for alle, hvor der bliver lagt korte beskeder om nyheder ud. Og så en Facebook-gruppe dedikeret til medlemmer.

Som et meget lille forsøg er Risbjerg & Co. også på TikTok.

Søg på risbjergco på dit yndlings-sociale medie og lad os hænge ud sammen.

I Facebook-gruppen for medlemmer vil både være mulighed for at præge historierne på Risbjerg & Co, for at diskutere hvordan Hvidovre kan udvikle sig og for at få eksklusive rabatter fra mediets annoncører.

Jeg diskuterer meget gerne journalistik, fortæller om overvejelser og giver små historier fra researchen, som ikke nåede spalterne. Og jeg hører meget, meget gerne, hvad du synes!

Bliv medlem og hop ind i gruppen i dag!

Ja, bestemt.

Risbjerg & Co. står for ansvarlig journalistik, herunder god research og muligheden for, at alle parter bliver hørt.

Oplever du noget andet, må du endelig skrive til os på kontakt@risbjergco.dk. Og ellers har du altid muligheden for at sende en formel klage til Pressenævnet, så Risbjerg & Co. kan få et velfortjent hak i tuden, hvis noget har været helt skævt.

SÆRTILBUD LIGE NU!

kr. 100

Få adgang til alt indhold og alle rabatter i hele 2024!
ALLEREDE MEDLEM?