Restaurant Gaarden version 2,0: Høj kvalitet eller lav pris?

Hvidovre-borgere er dybt uenige om, hvorvidt det næste spisested i Kulturhus Risbjerggaard skal have fokus på kvalitet eller lavere pris. Én ting er der enighed om: Det skal være synligt, og det skal skabe liv.
Restaurant Gaarden, Risbjerggaard
Hvad vil du gerne mødes af, hvis du træder ind af denne dør i 2025? Kvalitetsmad eller noget, det er lettere at betale? (Foto: Risbjerg & Co.)

Når Restaurant Gaarden version 2,0 åbner i 2025, skal den så have fokus på høj kvalitet eller på lav pris?

Kigger man på sociale medier oven på nyheden om, at den nuværende Restaurant Gaarden lukker ned med udgangen af 2024, er Hvidovres indbyggere dybt splittet.

Annonce (artiklen fortsætter under annoncen)

Vi mangler så meget en kvalitetsrestaurant i Hvidovre

– Det er ærgerligt, hvis det skal gå meget ned på kvalitet. Syntes netop, Hvidovre har manglet sådan en restaurant som Gaarden, skriver én på Facebook.

En anden supplerer:

– Der mangler så meget en kvalitetsrestaurant i Hvidovre.

– Synes ikke priserne er for høje på Gaarden. De er meget rimelige for den type mad. Og vi har masser af udbud af billig mad alle andre steder i Hvidovre.

– Og vi trænger til at højne den kulinariske kultur i kommunen, ellers bliver det da for alvor en måde at få borgerne til at smutte over kommunegrænsen for at få mad i en god kvalitet, og som er veltilberedt med årstidens råvarer, lyder det.

Annonce (artiklen fortsætter under annoncen)

Giv os almindelig husmandskost eller buffet

Andre er på et helt andet hold.

– Måske man skulle satse på mere “almindelig” husmandskost”. Ville give flere Hvidovreborgere muligheden for at gå ud og spise, til en rimelig pris, skriver én.

En anden supplerer:

– Tror slet ikke, deres koncept er for Hvidovre. Lidt for “fancy” og sindssyge priser. Vi mangler et sted, med almindelig mad til fair priser. Fx et buffet-sted, det har vi nærmest intet af i byen. Eller dansk mad/dagens ret.

Annonce (artiklen fortsætter under annoncen)

Borgmester elsker god mad – men vil have lavere priser

Borgmester Anders Wolf Andresen (SF) har fortalt Risbjerg & Co., at han har været meget glad for Gaardens mad.

Men han ser gerne stedet bliver overtaget af nogen, som har lidt mere føling med, hvad Hvidovres borgere gerne vil have.

Borgmesteren mener selv, at det er noget, der åbner sig mere mod omverdenen og er med til at give liv til aktiviteter i Kulturhus Risbjerggaard – og har lavere priser end det nuværende Gaarden.

Meldingen begejstrede tre fra Hvidovre, da Risbjerg & Co. lagde vejen forbi Gaarden.

(Bliv medlem af Risbjerg & Co. og læs alle historierne – og få adgang til eksklusive rabatter hos lokale virksomheder. Se et særtilbud her.)

Men den skuer i andres ører:

– Nu var der endelig kommet en restaurant i Hvidovre med kvalitetsmad, som faktisk var værd at spise på, og til et rimeligt prisniveau når man tænker på kvaliteten. Ja, så skal det tvinges ned i pris. Synd, at man ikke har større kulinariske ambitioner i Hvidovre, skriver én.

Annonce (artiklen fortsætter under annoncen)

Du kan læse meget mere om folks holdning til Restaurant Gaarden, både version 1,0 og 2,0, senere i artiklen.

Hvad synes du, Restaurant Gaarden version 2,0 skal?

Nu skal du selv på bane.

Både i kommentarsporene på sociale medier og i en tidligere artikel hos Risbjerg & Co. har folk givet udtryk for, at de gerne vil have meget mere liv omkring Risbjerggaard, hvor Gaarden holder til.

Der skal være åbent i dagtimerne, man skal kunne købe en kop kaffe eller noget mad på flere tidspunkter af døgnet end i dag.

Lad os sige, at den del er ”alle” enige om.

Er det bedste trækplaster for dig inden for de rammer, at Restaurant Gaarden står for høj kvalitet eller har lav pris?

Eller har du det måske lidt som borgmesteren og gad i virkeligheden bare godt, at begge dele kunne lade sig gøre?

Restaurant Gaardens forpagter kunne have gjort mere

På sociale medier bemærker flere, at det er svært at tjene penge, når man holder lukket i månedsvis, som Gaarden gjorde hen over sommerferien – i øvrigt som et brud på kontrakten med Hvidovre Kommune.

Det kan du læse mere om i artiklen Aktindsigt afslører: Restaurant Gaarden lukker.

Annonce (artiklen fortsætter under annoncen)

Det bliver også bemærket, at Gaardens forpagter, LOCA Management ApS, måske kunne have gjort nogle ting anderledes, hvis pointen var at få gjort en kvalitetsrestaurant til en succes i Hvidovre.

Restaurant Gaarden får nemlig kritik for at være ikke bare at være for dyr, men også for usynlig.

– Jeg syntes især, deres frokostoplæg i begyndelsen har været helt forfejlet, og så mener jeg også, det har knebet gevaldigt med at signalere “åbent”… man har fx ikke sørget for at have noget, der tiltrækker øjet som fx noget udeservering, noget der byder velkommen inden for.

– Man kunne have sat flotte parasoller op om sommeren, måske haft en lille mobil bar/serveringstation, der signalerede, at her kan man dumpe ind.

– Når noget ser halvlukket ud, og der ikke er mennesker omkring bygningen, ja, så kører/går man forbi.

Både kritik af og ros til Hvidovre Kommune

Hvidovre Kommune får visse steder på puklen for at have sat et udbud sammen, der havde meget høje krav til både kvalitet, økologi, indtjening og meget andet.

Det kan ifølge flere kan have gjort det svært at skabe en succes.

Annonce (artiklen fortsætter under annoncen)

Men der er også ros:

– Jeg vil gerne rose kommune og forpagter for at sigte højt. Vi mangler netop et ambitiøst moderne spisested i et ellers udmærket udvalg af restauranter i Hvidovre, skriver én og fortsætter:

– Gaarden ramte ikke plet på alle punkter, men det er ærgerligt, at de ikke får mere tid til at finde den helt rigtige model.

– Det er meget spændende, hvad der kommer i stedet i de – i mine øjne – super fede lokaler, og om Hvidovre enten her eller et andet sted får en ny spændende, ambitiøs moderne restaurant!

Ender Gaarden som “Jordbærkrigen” 2,0?

Det bliver tilsyneladende en sand fornøjelse for kommunalbestyrelsen at finde den rette balance, når den skal sammensætte de præcise krav til den næste forpagter, der får ansvaret for at drive Gaarden.

Eller som én bemærker på Facebook:

– Ser frem til yderligere skriverier om emnet. Dette er vel kun starten, lad dette være vinterens svar på jordbærkrigen.

Annonce (artiklen fortsætter under annoncen)

Hvis du har misset “jordbærkrigen”, er det mange og lange Facebook-tråde, hvor ejere af jordbærboder har skændtes med hinanden.

Men det er en anden historie til en anden gang.

Du kan følge med i udviklingen i denne sag ved at abonnere på Risbjerg & Co.’s gratis nyhedsbrev.

Del artiklen:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Tilmeld dig det gratis nyhedsbrev fra Risbjerg & Co.