Crazy Softice i Hvidovre kommer til at sælge intet mindre end verdens bedste is.
Sådan lyder den selvsikre udmelding fra importøren af isen, Ivan Jensen.
Ivan Jensen ejer firmaet Carefood, der leverer isen videre til Crazy Softice, som åbner lørdag 29. marts kl 11 på Hvidovrevej 282. Det er der, Rådhus Chokolade lå før i tiden.
Du kan få et indtryk af, hvad der sker på åbningsdagen i denne video, hvor du blandt andet får et varsel om gratis is:
Is i Crazy Softice i Hvidovre fra familievirksomhed i Venedig
Ivan Jensenkøber isen direkte fra et familie-ismejeri i Venedig, som går op i alle detaljer.
Det betyder ifølge Ivan, at isen er:
- Lavet af gode italienske råvarer som hasselnødder fra Piemonte, Fabbri-dessertkirsebær og Amarelli-lakrids
- Hånddekoreret, både mellem hvert lag af is og på toppen, så ikke to partier is ligner hinanden helt
- Produceret efter slowfood-princippet, hvor isen modnes, lidt som en god ost eller vin, i op mod 72 timer, så man blandt andet undgår at danne iskrystaller
- Kreeret uden tilsætningsstoffer – med mindre du insisterer på at spise den blå smølfeis, for den blå farve kan ikke laves uden
Italiensk is uden ekstra meget luft
Isen er desuden sat sammen uden brug af ekstra meget luft.
Hvis du ikke er is-ekspert, så ja, det er faktisk en ting at putte luft i is for på let og billigt at få den til at fremstå mere cremet.
Luftindholdet får vægten på en liter is til at svinge. Is med mindre luft er tungere. Det kan du læse om i denne artikel hos DR.
Ivan Jensen nævner som eksempel, at fem liter af den italienske gelato med 17% jordbær vejer over 500 gram mere end Friskos Carte d’Or med jordbærsmag.
Prisbelønnet is er “verdens bedste”
Vigtigst af alt, så smager den italienske is ifølge importøren bare helt igennem godt.
– Alt bliver lavet fra bunden, og modningen af isen gør, at den bliver helt silkeblød. Det er bare verdens bedste is, mener Ivan.
Ismejeriet i Venedig blev i 2020 tildelt den prestigefyldte internationale pris “Top International Gelato Chains” i kamp med 350 iskæder fra hele verden.
Hæderen blev givet for blandt andet kvalitet og vækst.
Italiensk gelato med danske smage
Isen, som på italiensk kaldes gelato, bliver lavet i Venedig i små partier på helt ned til 12 spande ad gangen.
Det gør det muligt at lave både specielle og eksotiske sammensætninger – eller meget danske smage.
Ivan Jensen har for eksempel sat kløerne i et bageri i den fynske by Nørre Aaby. I 2018 blev det kåret til at stå bag Danmarks bedste romkugler.
Romkugledejen derfra bliver sendt til Italien, hvor den bliver til en håndlavet is. Derefter bliver den fragtet hjem til blandt andet Crazy Softice i Hvidovre.
Der bliver også lavet en flødebolleis og en jydestang, der ifølge Ivan er en variant af københavnerstangen med hvid chokolade og ananas-ripples i.
Ismejeriet i Venedig laver desuden to varianter af is med spiritus, der bliver fremstillet af Marskdestilleriet på Rømø: En pink grape-gin og en rom med navnet Sort Sol.
Hvidovre kan få sin helt egen is hos Crazy Softice
Som du fornemmer, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken issmag der kan blive skabt og ende hos Crazy Softice, hvis ejeren Ronni Bentsen får lyst til det.
– Det er, fordi det er en mikrovirksomhed, vi få lavet den slags. Det har jeg også talt med Ronni om. Han burde måske udvikle sig egen specielle Hvidovre-smag.
– Men hvad det nu lige skal være, har vi ikke været i dybden med, fortæller Ivan Jensen.
Artiklen fortsætter under denne boks, hvor du kan tilmelde dig Risbjerg & Co.’s gratis nyhedsbrev:
Håndlavet is er svær at gøre helt ens
Hvis Ivan død og pine skal nævne en bagside ved den lille, håndlavede produktion i Italien er det, at det er svært at få isen til at fremstå ens hver gang.
Det kan endda også være svært inden for den enkelte isbøtte.
– Ingen is ligner hinanden. Dekorationerne er menneskeskabte mellem hvert lag af is. Så vi kan ikke garantere, at der ligger 17 stykker chokolade i venstre hjørne ligesom i højre.
– Det er det, håndproduktion gør. Det er autentisk, siger Ivan.
I alt er der i bagkataloget 74 forskellige typer is, som alle på skift kan ende i Crazy Softice. Det afhænger kun af, hvad ejer Ronni Bentsen vælger at hive hjem.
Læs meget mere om, hvad du kan møde i Hvidovres nye isbutik i artiklen Crazy Softice byder på meget mere end crazy softice.