Du skal til at lære et helt nyt Hvidovre-navn at kende på den danske stjernehimmel – Adel the Second.
Bag kunstnernavnet gemmer sig en begejstret Hvidovre-mand, der 1. marts 2025 optræder med sit eget nummer i finalen til Dansk Melodi Grand Prix.
Adel the Second forstod lokalpolitik allerede som ung teenager
Oliver Adelborg har boet i Hvidovre i 24 år.
Han har gået på Langhøjskolen, han fik sin musikalske opvækst på Hvidovre Musikskole, han har fået frisk luft i hovedet i Kystagerparken, har været lærervikar på Risbjergskolen.
Og så har han nærmest med modermælken fået en hel masse viden ind om byen og om, hvad der foregår bag kulissen.
Olivers mor er nemlig Hvidovres tidligere borgmester, Helle Adelborg (S).
– Jeg har lært love og servicerammer at kende og hørt, hvordan man balancerer budgetter. Jeg kan huske, at jeg ret tidligt forstod, hvordan lokalpolitik hænger sammen.
– Det ved jeg ikke lige, om alle drenge på 13 eller 14 gør, konstaterer Oliver Adelborg, da Risbjerg & Co. møder ham i Kulturhus Risbjerggaard.
En gave at vokse op med chefen for et milliardbudget
Opvæksten i Strandmarkskvarteret ved Friheden har gjort stort indtryk på Oliver.
Han husker et væld af samtaler om, hvad der har rørt sig lokalt, hvordan man løser forskellige problemer, og hvordan man skal forsøge at gøre sit job så godt som muligt.
– Jeg er nok min mors største fan. Hun har gjort et vanvittigt godt stykke arbejde, men aldrig på bekostning af mig.
– Det har været megainspirerende og en gave at vokse op i et hjem, hvor kvinden er chefen med styr på et millardbudget, fortæller Oliver.

Adel the Second frygtede misvisende overskrifter
En enkelt ulempe hører dog med til at have lagt øre til en masse politiske overvejelser derhjemme.
En politiker kan nemlig nogle gange gøre sig tanker om, hvordan man balancerer sine ord, så man ikke bliver fanget på det forkerte ben af ivrige journalister.
LÆS OGSÅ: Adel the Second: Det SKAL jeg prøve igen!
– Da jeg havde været til mit første pressemøde i DR, var der én, der spurgte mig, hvordan det var gået. Jeg svarede, at det var gået godt, for jeg tror ikke, at der er nogen, der kunne tage mine ord ud af kontekst og lave en misvisende overskrift.
– Ham fra DR spurgte, hvad de dog skulle gøre det for? Det grinede vi lidt af, for han har jo ret. Jeg er jo musiker, ikke politiker, smiler Oliver Adelborg.
Traf beslutning om at blive popstjerne som 13-årig
Oliver har aldrig været politisk aktiv, for han har brugt langt det meste af sit liv på musik så langt tilbage, han kan huske og måske også før da.
Apropos hans mor, har Oliver tit fået historien om, hvordan han som 3-årig rejste sig op og alene og stolt sang fødselsdagssang for hende.
Da han blev gammel nok, startede han på Hvidovre Musikskole. Med tiden lærte han mere om både sang, musikproduktion – og sin helt store lidenskab, klaver, så han kunne begynde at skrive sine egne sange.
Til sidst traf han en afgørende beslutning.
– Jeg kan huske, at jeg specifikt stod foran Musikskolen. Jeg var 13 og på vej hjem.
– Jeg havde altid godt vidst, at jeg ville lave musik, men dér klikkede noget bare. Det gik op for mig, at jeg godt kunne sige højt, at jeg ville være popmusiker. Så lige dér tog jeg beslutningen, husker Oliver.
Artiklen fortsætter under denne boks, hvor du kan tilmelde dig Risbjerg & Co.’s gratis nyhedsbrev:
Sådan blev The Unluckiest Boy Alive til
Godt 11 år senere har Oliver taget et kæmpeskridt mod sin drøm og står nu foran sin helt store ilddåb til Dansk Melodi Grand Prix.
Han har selv skrevet sangen The Unluckiest Boy Alive, selvfølgelig ved klaveret.
Her kan du få et indtryk af, hvordan det gik for sig, da Oliver sad og øvede sig på barndomsværelset i Hvidovre i 2022 og fandt frem til kernen i The Unluckiest Boy Alive.
Klippet er filmet i den store sal, Strungesalen, i Kulturhus Risbjerggaard i Hvidovre:
Sårbart at optræde til Melodi Grand Prix med sin egen sang
Du tænker formentlig, at det er ret voldsomt sejt at skrive sin egen sang, selv at udgive den og i øvrigt selv at sørge for, at den kommer med til Melodi Grand Prix.
Det synes Oliver Adelborg også.
Men det er på den anden side også voldsomt sårbart at stille sig op på scenen som Adel the Second og fremføre sin helt egen sang.
– Teksten er godt nok skrevet med en ironisk distance, men den kommer jo stadig fra noget inden i mig.
– Det slog mig, da det hele blev annonceret: ’Shit’, jeg inviterer virkelig folk ind til at bedømme mig i højere grad, end hvis jeg bare havde udgivet en sang, siger han.
LÆS OGSÅ: Adel the Second: Det SKAL jeg prøve igen!
Kæmpe kultur er meget mere end at lytte til en sang
Adel the Second uddyber:
– Der er jo en kæmpe kultur omkring Melodi Grand Prix og dets fans.
– De laver ikke bare en bedømmelse af, om de vil høre en sang eller ej. De tager også stilling til, om de vil stemme på den og holde med den. Det er en hel sportsånd, der kommer med ind i det.
– Det er fedt, men det slog mig også lige pludselig, at det er noget, jeg skal forberede mig på, siger Oliver Adelborg.
Humøret svinger meget for Adel the Second
I dagene op til den store konkurrence i Herning 1. marts svinger humøret meget op og ned for manden, der skal give den som Adel the Second.
Det er egentlig ikke, fordi han er helt overdrevet nervøs for det sårbare i at optræde med sin egen sang.
Og han er egentlig heller ikke nervøs for at stå på en stor scene foran tusindvis af tilskuere i Jyske Bank Boxen og en million seere, der kigger med hjemme fra stuerne.
Det er for abstrakt at forholde sig til alle de mennesker.
Han har også ret godt styr på sine rutiner på scenen, hvor han både skal synge og danse, så den del kan han godt hvile i. Også selvom han aldrig har taget dansetimer.
Én tanke fylder før Melodi Grand Prix
Men én følelse pumper rundt i hele kroppen og giver ham både op- og nedture, gode og dårlige tanker: Oliver har et inderligt ønske om at vinde det Melodi Grand Prix.
– Jeg arbejder på at være i orden, hvis jeg ikke vinder, men jeg kan ikke lyve: Jeg vil ærgerlig og trist, hvis jeg ikke vinder.
– Så kan man bagefter tale om alle mulige grunde, og at det er ude af mine egne hænder, men jeg vil bare virkelig gerne vinde, konstaterer han.

Adel the Second havde håbet på syv dårlige konkurrenter
Da de otte finalesange og kunsterne blev præsenteret 6. februar 2025, var det første gang, Oliver hørte sine konkurrenter.
Han havde i det stille håbet på at skulle konkurrere mod syv skodsange, så han kunne hvile lidt i at have lavet det bedste bidrag. Men sådan gik det ikke.
– Desværre, smiler Oliver.
– Men jeg synes da, min sang skiller sig ud. Jeg synes både, den har en lyd som en Melodi Grand Prix-vinder og samtidig kan være interessant ud over showet.
– Og så ville jeg selv elske at se den optræden, jeg kommer med, teaser Adel the Second.
Her kan du se videoen til The Unluckiest Boy Alive. Den blev filmet i Kulturhus Risbjerggaard i Hvidovre:
Du kan også finde The Unluckiest Boy Alive – og konkurrenterne – på blandt andet disse fire streamingtjenester.
Farligt, hvis musik ikke bliver til karriere
Planen er, at uanset hvordan det går, skal musikken være en karriere for Adel the Second.
Oliver studerer godt nok film- og medievidenskab på Københavns Universitet, men musikken er kernen i hans liv.
– Film og medier er mere en hobby. Musik kan bare noget andet. Uden at det skal lyde fløde, er musik mere identitet.
– Det er bare naturligt for mig at synge og skrive, og jeg kan ikke stoppe med det. Derfor er det lidt farligt, hvis det ikke bliver min karriere, fastslår Adel the Second.
LÆS OGSÅ: Adel the Second: Det SKAL jeg prøve igen!
Håber at komme til at optræde i Kulturhus Risbjerggaard
Du kan hjælpe Oliver Adelborg aka Adel the Second på vej til en karriere ved at stemme på The Unluckiest Boy Alive, når finalen i Dansk Melodi Grand Prix finder sted lørdag 1. marts 2025 fra kl. 20.
Det vil også øge chancerne for, at du kan opleve ham i lokale rammer.
En lille drøm for Adel the Second er nemlig at optræde i den store sal, hvor Risbjerg & Co. møder ham – Strungesalen i Kulturhus Risbjerggaard.
– Det håber jeg meget. Det har jeg set for mig i mit hoved, fortæller han.

Hvorfor kalder Oliver Adelborg sig Adel the Second?
Er du efter denne artikel stadig i tvivl om, hvorfor Oliver Adelborg har valgt kunstnernavnet Adel the Second, skal du nok overveje at læse indledningen på artiklen én gang til…
Det hører dog med til historien, at navnet også har rødder i andet end Olivers (familie)liv i Hvidovre.
Hør forklaringen fra Adel the Second selv i dette interview med Good Evening Europa fra Melodi Grand Prix-lanceringen 6. februar:
Følg med i alle de gode lokale nyheder fra Risbjerg & Co.
Tilmeld dig det gratis nyhedsbrev.